ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ ГОСТИ НА GAMERS FORUM

За да ползвате ликовете които са дадени в форума на този сайт, трябва да си направите нова регистрация Извиняваме се за създаденото не удобство, но се надяваме, че е за доброто на всички наши потребители!

Да си направим сайт

Go down

Да си направим сайт

Писане by admin on Пон 12 Апр 2010, 12:07

зтегляте си програмата Web page maker и започвате да си правите сайта, като щракнете на File > New site и започвате да обмисляте как ще ви е разположен сайта и какво ще съдържа.

За да напишете текст например: "Добре дошли в сайта на Петър" (примерно), търсите в менюто на web page maker Аа бутон от две зелени букви и кликате върху тях с левия бутон на мишката един път и после в празното бяло поле (ако няма фон). Маркирате там, където искате да е текста.

В следващата стъпка Ви се явява надпис ограден от всички страни. За да напишете дадения текст кликнете вътре във фигурата 2 пъти все едно пускате игра и в появилия се прозорец - напишете текста в него. Може да не е черен може да сменяте цвета и размера (на текста). След като напишете натиснете ОК и ще ви излезе написания от вас текст и вече имате право да го местите, където си пожелаете.

След като сте му избрали място преминавате към другата стъпка - линкове . Всеки се е замислял как дадени букви може да са линк сега ще ви обясня начина за постигане с тази програмка.
Примерно искате хората, които ви посещават сайта да влязат в сайта на мобилния оператор Мтел и пишете текст както съм обяснил по горе примерно "За да посетите сайта на Мтел натиснете тук", като напишете текста който ще ви е като линк за сайта щракнете с десен бутон на мишката върху текста и после на Link to...На явилия се прозорец има надпис Link Type и до него синя стрелка. Кликате на тази стрелка и после с левия бутон на мишката на Another Web Site и под него има URL и там в полето пишете линка за сайта и щракате ОК вече сме готови с линковете.

Ако искате вашия сайт да има фон щракнете на менюто Page което се намира най-отгоре 3-то от ляво надясно след това щракате върху Page properties и ви излиза прозорец, в който слагате отметка на Background Image и после давате на browse и намирате картинката в дадената директория и цъкате ОК.

Вече сме почти накрая за да качите готовия дизайн на сайта натиснете на File после на Export to HTML и изберете директория за записване и щракнете ОК. Записания файл се казва index.

За да качите съдържанието на вашия сайт влезте в hit.bg , data.bg може и в free.bg но аз ползвам хит затова ще обясна как става номера да си качите сайта в хит.

Регистрирате се в сайта след това си влизате с вашия потребител и парола и цъкате сайт админ и създаване на нов сайт пишете само името например сайта ще ви бъде кръстен [You must be registered and logged in to see this link.] вие пишете само петър и избирате hit.bg free.hit.bg web.hit.bg това е ваш избор щракате на сега и после на файлов мениджър, ако вашия сайт съдържа картинки в което съм 80% сигурен.
Създавате папка images и първо качвате картинките натиснете upload качвате ги в папката images и като ги качите и искате да качите index. Изтрийте по-горе където има една / (такава черта) и ще ви излезе папката.
Като изтриете чертата натиснете go и цъкате върху browse и си търсите index-a щракнете upload и вече може да посетите току що направения сайт.
avatar
admin
Admin
Admin

Age : 25
Брой мнения : 181
Points : 2147483647
Reputation : 0
Местожителство : silistra
Join date : 09.02.2010

http://gamers.official-forum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите