ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ ГОСТИ НА GAMERS FORUM

За да ползвате ликовете които са дадени в форума на този сайт, трябва да си направите нова регистрация Извиняваме се за създаденото не удобство, но се надяваме, че е за доброто на всички наши потребители!

Warhammer vs. Warcraft (Games Workshop vs. Blizzard)

 :: Gamer :: War ROOM

Go down

Warhammer vs. Warcraft (Games Workshop vs. Blizzard)

Писане by admin on Вто 16 Фев 2010, 15:15

е ми се щеше да продължавам офтопика в темата за ММОтата или Лич Кинга, тъй че пренасям в правилния раздел.

На всеки му е ясно за какво става дума - две от вселените на Близърд (Warcraft и Starcraft) според много хора (ми инклудед) са рипоф на други две, създадени още в края на 70те от Games Workshop (Warhammer и Warhammer 40k). Двете компании са се съдили края на 90те, всичко обаче магически е потулено - липсват каквито и да е документи от делото и всеобщото мнение е че двете компании са сключили сделка за да избегнат спорове в публичното пространство (демек сигурно Близ са кихнали сумичка и GW са се огънали или са видяли че няма да ги преборят).

Първо малко лично мнение от мен. Нямам нищо против заимстването на идеи, дизайн и такива неща. Това се прави от памтивека и определено са останали малко оригинални неща, още повече когато стане дума за фентъзи и сай-фай. Орките не са ги измислили GW да речем, има ги още в книгите на Толкин и къде ли още не из фентъзи средите. Лично мен ме ровичка това, че както ще стане ясно малко по-надолу в снимковия материал Близърд наистина дословно копират визията и дизайна създаден от GW. Другото което искам да кажа преди да започна е, че игрите на Близърд са страхотни до една и имам всичко тяхно оригинално, без Frozen Throne и The Burning Crusade. И някои от старите като Black Throne и Lost Vikings де, но тук говорим конкретно за Warcraft и Starcraft вселените им. Близърд може да са чопнали дизайна и визията от GW, но са го направили със стил и са създали оригинални вселени и истории, с неоригинални концепции. Тъй че аз нямам абсолютно нищо против това чопване, просто цялата причина поради която пускам темата е че се дразня колко ignorant са много хора и как са готови да защитават със зъби и нокти Близ, вместо да кажат просто "Да, чопнали са това и онова. Не, това не е лошо, защото са създали страхотни вселени и игри". Това ми е цялата теза. Айде сега снимковия материал и да започват дискусиите:Орките не са най-оригиналното нещо, но за първи път от GW са представени като подобни зелени създания (greenskins), нещо което Близърд направиха в Уоркрафта си. Също така, специфичния им говор създаден от GW също е пренесен в игрите на Blizz.Тук ситуацията е идентична.Казрогал срещу Азазел. Да, демоните от край време са изобразявани така но приликата е наистина забележима.Тука вече сори, но няма да коментирам. Щото никой не може да ми каже че не е чопнато от Тиранидите на GW, просто защото подобен монстър дизайн се среща само на тези две места. И не, не прилича на Гигеровите ейлиъни, ще ме прощавате.Големите костюми не са върха на оригиналността в сай-фая, но определено GW са тези които прокараха подобни suit-ове в тейбъл-топ игрите си.
avatar
admin
Admin
Admin

Age : 25
Брой мнения : 181
Points : 2147483647
Reputation : 0
Местожителство : silistra
Join date : 09.02.2010

http://gamers.official-forum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 :: Gamer :: War ROOM

 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите